Vorige week had ik een groepscoachcall met Sophie van Sovschoice. Sophie vroeg mij om haar te gaan coachen op mijn eigen vragen. In het begin was dit een beetje onwennig Dit hielp mij afstand te nemen van mijn eigen situatie en daarmee beter te voelen wat er nodig is. Op deze manier kon ik de antwoorden die ik zocht in mezelf vinden in plaats van bij de ander halen.

Los van het feit dat dit een hele mooie ervaring was voor mijzelf is dit ook een vorm van coachen die heel erg aansluit bij mijn eigen manier van coachen.

Ik geloof dat alles wat je in een ander kunt herkennen ook in jezelf zit. Met andere woorden, dat er niets is wat je in een ander kunt zien wat niet ook deel van jezelf is.

Het belangrijkste aspect van coachen is voor mij dan ook spiegelen. Jou laten zien wat er allemaal in jezelf zit. Je daarmee in contact brengen zodat je het niet alleen maar in de ander kunt zien maar het ook daadwerkelijk kunt gaan integreren in je eigen zijn en in je leven. Hoe meer aspecten van jezelf jij volledig kunt integreren, hoe meer ‘heel’ je wordt en hoe krachtiger je in je eigen energie kunt staan en gaan.

Deze shift van de coach als autoriteit naar de coach als spiegel past mijns inziens ook heel mooi bij de transitie van de Piscean Age naar de Age of Aquarius waar we op dit moment inzitten. In een eerder blog heb ik al uitgelegd wat deze transitie astrologisch en energetisch gezien inhoudt.

We bevinden ons op dit moment in een overgangsperiode van de Piscean Age naar de Age of Aquarius, wat betekent dat beide energieën nog actief zijn maar we wel steeds meer bewegen naar de energie en kenmerken van de Age of Aquarius. De Piscean Age, waarin we grofweg de afgelopen 2000 jaar hebben geleefd, werd gekenmerkt door hiërarchie. Het was een tijd waarin we collectief behoefte hadden aan leiding, aan autoritaire personen die ons door ons leven begeleiden. Dat kon in de vorm van religie, een guru, een politieke stroming, ideologie, familie of zelfs werk zijn. In de Piscean Age was kennis een middel van macht en om aan kennis te komen moesten we ons onderwerpen aan de bepaalde macht.

In de Aquarian Age is kennis algemeen en voor iedereen beschikbaar. De opkomst van het internet is hier een mooi voorbeeld van. Eveneens als talloze practices en oeroude kennis en gebruiken die algemeen beschikbaar zijn geworden, zoals bijvoorbeeld de techniek van de Kundalini Yoga of het gebruik van oeroude plantenmedicijnen als Ayahuasca. De mate van macht die ontleent kan worden aan het hebben van kennis is hiermee enorm afgenomen. Ieder individu krijgt steeds meer de tools in handen om de kennis in zichzelf te vinden in plaats van buiten zichzelf. De Age of Aquarius kenmerkt zich veel meer door ‘zijn’, van ‘I believe’ naar ‘I know’. Van de kennis buiten jezelf zoeken, naar de kennis in jezelf vinden, vanuit de overtuiging dat alle wijsheid al in jezelf besloten ligt. En dat is precies waar het om in mijn coaching.

Ik kan jou namelijk helemaal niets vertellen wat jij niet zelf al weet. Alleen liggen veel van de antwoorden waar we naar op zoek zijn besloten in ons onderbewustzijn of ons onbewustzijn. Door middel van hetgeen anderen (zoals bijvoorbeeld een coach maar feitelijk is alles en iedereen om je heen een spiegel) naar je terug kunnen spiegelen kunnen deze dingen in je bewustzijn komen waardoor je ermee aan de slag kunt. Waarna je ze ofwel los kunt laten ofwel kunt integreren in je zijn.

Wil je meer weten over mijn exclusieve Hartkracht traject? Neem dan contact met me op.

Ontvang 30 dagen
SNACKS FOR THE HEART
Iedere dag een Heartful moment; makkelijk, snel, licht verteerbaar en vol liefde.
* Door op aanmelden te klikken geef ik Renée Overboom coaching toestemming mij de Snacks for the Heart en andere emails te sturen. Afmelden kan te allen tijde, eenvoudig en zonder consequenties 
close-link