In deze video in de serie over de Universal Laws deel ik met je wat de Universal Laws eigenlijk zijn.

Ik weet natuurlijk niet hoe het met jou zit maar ik heb nooit op school geleerd over de Universal Laws, ook niet thuis van mijn moeder, op de universiteit of op de coachopleiding die ik gevolgd heb… De Universal Laws kwamen op mijn pad, niet voor niets. Want zoals de Law of Cause and Effect stelt; toeval bestaat niet.

De 7 Universel Laws zijn gelijkwaardig aan elkaar. Er staat geen wet boven de anderen en er is geen wet ondergeschikt aan de anderen. Wil je daadwerkelijk overvloed op alle gebieden van je leven manifesteren, dan zul je moeten leven naar alle Universal Laws. Met alleen bijvoorbeeld de Law of Vibration (ook wel bekend als de Law of Attraction) kom je er niet.

Er is één wet die boven de zeven wetten staat. En afhankelijk van je standpunt (wetenschappelijk of theologisch/spiritueel) is dat: Energie/God is.

Hier bespreek ik heel kort de 7 Universal Laws voordat ik ze één voor één verder voor je ga uitdiepen.

* The Law of Perpetual Transmutation: Alles is energie in beweging. Het enige wat altijd vast staat is dat alles altijd aan het veranderen is. En hier hoort ook bij; iedere gedachte, ieder gevoel beweegt zich richting manifestatie.

* The Law of Polarity: Alles bestaat bij de gratie van zijn tegengestelde. Donker en licht, dag en nacht, binnen en buiten, vol en leeg enzovoorts.

* The Law of Relativity: Alles krijgt zijn waarde in relatie tot iets anders. Iets is pas groot in relatie tot iets wat kleiner is. Iets is pas zwaar in relatie tot iets wat lichter is. Iets is pas waardevol in relatie tot iets wat minder waarde heeft.

* The Law of Vibration: Alles trilt op zijn eigen frequentie. Als je de radio afgesteld hebt op een bepaalde frequentie dan kun je geen muziek van een andere zender horen. The Law of Vibration is de basis voor de Law of Attraction die stelt dat gelijke frequenties elkaar aantrekken.

* The Law of Cause and Effect: Ieder oorzaak heeft een gevolg en ieder gevolg heeft een oorzaak. Toeval bestaat niet. En alles wat je doet denkt, voelt zal een effect hebben.

* The Law of Rhythm: Alles kent zijn eigen ritme. Dag en nacht wisselen elkaar in een vast ritme af. Eveneens de seizoenen. En ook wij hebben ons eigen ritme; waken/slapen, extravert/introvert, actief/verstilling enzovoorts.

* The Law of Gender: Een zaadje heeft een bepaalde tijd nodig om te ontkiemen. Een idee heeft een bepaalde tijd nodig om te rijpen. Alles heeft een bepaalde incubatietijd.

De volgende keer ga ik dieper in op één van de Universal Laws.

Liefs, Renée

Ontvang 30 dagen
SNACKS FOR THE HEART
Iedere dag een Heartful moment; makkelijk, snel, licht verteerbaar en vol liefde.
* Door op aanmelden te klikken geef ik Renée Overboom coaching toestemming mij de Snacks for the Heart en andere emails te sturen. Afmelden kan te allen tijde, eenvoudig en zonder consequenties 
close-link