~ Wahe Guru ~  

De duisternis is mij heel vertrouwd. Een groot deel van mijn leven was ik ervan overtuigd dat ik duisternis in mijn DNA had opgeslagen. Een teneergeslagenheid, misschien zelfs wel depressiviteit die simpelweg deel van mij is. Dat ik duisternis was… Overvallen door duisternis werd ik een slachtoffer, van het leven, van alles wat me overkwam en overkomen is. Dag in dag uit een gevecht.  

Stapje voor stapje heb ik de afgelopen jaren mogen gaan ontdekken dat niets minder waar is. Dat er geen duisternis in mijn DNA ligt opgeslagen maar juist licht. Dat wij mensen lichtwezens zijn. Licht en liefde, niets meer en zeker ook niets minder dan dat. 

Maar dat betekent natuurlijk niet dat het met dit weten in één keer zo makkelijk is om altijd alleen maar in licht en liefde te leven. Dat gaat met vallen en opstaan. Vallen in de duisternis en met het opstaan weer iets meer van mijn licht kunnen voelen en leven.  

De Law of Polarity stelt dat Iedere kracht een gelijke tegenkracht heeft. We zijn licht en we ontmoeten duisternis. De duisternis is belangrijk en nodig. In de duisternis is ons licht beter zichtbaar… Het is niet voor niets dat vuurwerk in de regel in het donker wordt afgestoken. We hebben de duisternis nodig om ons bewust te kunnen worden van het licht dat we zijn. Al kan dat een behoorlijke rocky road zijn. 

Ik moet denken aan de mantra Wahe Guru, een veelgebruikte mantra uit de Kundalini Yoga. Wahe Guru betekent: 

I am in ecstasy when I experience the Indescribable Wisdom.

This mantra expresses the indescribable experience of going from darkness to light—from ignorance to true understanding. It is the Infinite teacher of the soul. (website 3HO) 

Er zijn veel mooie Kundalini Yoga meditaties met deze prachtige mantra. Ik zal binnenkort een meditatievideo voor jullie opnemen.

Soms dan overvalt de duisternis me nog. Dan is het moeilijk me te herinneren dat ik licht ben. Maar iedere keer een stukje beter, iedere keer een beetje sneller thuis. Thuiskomen en thuis blijven. 

 

Licht en liefde,
Renée 

Ontvang 30 dagen
SNACKS FOR THE HEART
Iedere dag een Heartful moment; makkelijk, snel, licht verteerbaar en vol liefde.
* Door op aanmelden te klikken geef ik Renée Overboom coaching toestemming mij de Snacks for the Heart en andere emails te sturen. Afmelden kan te allen tijde, eenvoudig en zonder consequenties 
close-link