Heartfulness 

Toen jaren geleden Mindfulness aan populariteit begon te winnen had ik hier mijn vraagtekens bij. Begrijp me niet verkeerd. Ik geloof dat Mindfulness een hele mooie en waardevolle bijdrage kan leveren in een samenleving die alleen maar lijkt te versnellen en waar aandacht steeds fragmentarischer wordt.

Mijn twijfel zat erin dat je met Mindfulness nog steeds de Mind activeert, je bent nog steeds bezig met het benaderen van de wereld en jezelf vanuit je Mind.

Toen ik dat bedacht voelde het alsof er zo’n lampje boven mijn hoofd werd aangeknipt… ik dacht; het moet niet Mindfulness zijn, het moet Heartfulness zijn…

En zo is het idee van Heartfulness geboren.

Als ik dacht over Heartfulness dan dacht ik over leven vanuit liefde, leven vanuit het hart. Alles kunnen voelen en dat leidend laten zijn in plaats van je gedachten. Gedachten die ook nog wel eens een loopje met je kunnen nemen. Ik vroeg me af of er al iets zou bestaan wat je iedere keer opnieuw zou kunnen helpen je te verbinden met je hart. Om je te helpen je bewust te worden van je hart, net zolang totdat het een gewoonte is geworden om eerst met je aandacht je hart te raadplegen…

Ik kon het niet vinden en daarom ben ik het zelf gaan maken in de vorm van Heartfulness.

Waarom Heartfulness?

Voor een leven vanuit een open hart waardoor liefde en energie kan stromen.

Ik geloof dat je hart de toegang is tot je ziel en dat leven in verbinding met je hart leidt tot en bezield leven.

We komen allemaal uit een bron van liefde en licht, maar hier in het dagelijks leven contact mee maken kan een uitdaging zijn. We leven in een samenleving die erg gericht is op het denken, op het hoofd en de ratio. In 1644 schreef Descartes “Cogito ergo Sum”, “Ik denk, dus ik ben”. Een uitspraak die grote invloed heeft gehad op de manier waarop de mensheid zich daarna heeft ontwikkeld. We zijn ons gaan richten op het denken en veel minder op voelen en beleven.

Maar het hoofd snapt echt niets van de zaken van het hart. Het hoofd kan liefde niet begrijpen. Liefde moet je voelen, beleven, ervaren.

Liefde voor alles wat is en in de eerste plaats voor jezelf, liefde voor alles wat is in jou.

We hebben allemaal toegang tot ons Hart en ik geloof dat het een kwestie van oefenen is om die verbinding net zo sterk, of liever nog sterker te maken dan de verbinding met ons hoofd. Zodat ons hoofd in dienst komt te staan van ons hart in plaats van andersom.

Voor wie is Heartfulness?

❤︎ Heartfulness is voor iedereen die zich meer wil verbinden met liefde.

❤︎ Iedereen die meer wilt leven vanuit liefde in plaats van vanuit angst.

❤︎ Voor iedereen die het (weleens) een uitdaging vind om liefdevol naar zichzelf te zijn en de wereld te blijven zien vanuit liefde.

❤︎ Heartfulness is voor jou als je de wereld of een ander wel eens ervaart als ‘vijand’ of als tegenstander ziet.

Wat levert Heartfulness op?

❤︎ Heartfulness helpt je de energie te shiften;

❤︎ Van je hoofd ☞ je hart

❤︎ Van angst ☞ liefde

❤︎ Van irritatie, weerstand en/of verzet ☞ openheid, ervaren, verbondenheid, oprechtheid en je eigen kracht

❤︎ Heartfulness zorgt voor meer flow, meer zachtheid en acceptatie, in de eerste plaats voor jezelf en daarmee ook voor alles in de wereld om je heen.

❤︎ Door meer te leven vanuit je hart word je niet meer geleefd door je emoties, patronen en je ego, maar kun je gaan leven vanuit je authentieke zelf.

❤︎ Je wordt bewuster van de plek waaruit je leeft, je hoofd of je hart, en steeds beter gaan leren hoe je kunt shiften naar het perspectief van liefde.

Wat kun je verwachten?

Met Heartfulness krijg je een jaar lang minimaal 1x per week een Food for the Heart.

Deze Food for the Hearts bestaan uit (maar beperken zich niet tot) affirmaties, meditaties, visualisaties, oefeningen, weetjes, enzovoorts.

De Food for the Hearts zijn geïnspireerd op teachings uit de Kundalini Yoga, Abraham Hicks, muziek, literatuur, filosofie en mijn eigen levensreis.

De Food for the Hearts nodigen je keer op keer uit om je te verbinden met je Hart. Door keer op keer deze verbinding aan te gaan zal het uiteindelijk steeds makkelijker worden om naar je Hart terug te keren en bewust vanuit deze verbinding te leven.

Na een jaar heb je een hele toolkit vol waar je iedere keer opnieuw op terug kunt vallen als je merkt dat de verbinding minder sterk of weg is.

Door de verschillende invalshoeken waarlangs ik de Food for the Hearts aanbiedt zullen er altijd genoeg tools zijn die met jou resoneren.

Heb ik voorkennis nodig?

Nee, de Food for the Hearts zijn voor iedereen te volgen. Dat kan betekenen dat je soms wat meer uitleg krijgt dat je nodig zou hebben en andere keren iets voor jou compleet nieuws voorgeschoteld krijgt.

Ik heb weinig/geen ervaring met mediteren, kan ik meedoen met Heartfulness?

Jazeker, ik deel nog veel meer dan meditaties en de meditaties die ik deel zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Ik heb al veel aan persoonlijke ontwikkeling gedaan, heb ik Heartfulness dan nog wel nodig?

Heartfulness gaat over het embodyen, het volledig leven van dat wat je allemaal wel weet maar misschien nog niet altijd kunt voelen. Dus ook als je, net zoals ik, al veel aan persoonlijke ontwikkeling hebt gedaan kan Heartfulness je helpen tot nog meer verdieping te komen.

Is Heartfulness gebaseerd op een bepaalde filosofie, levensbeschouwing, stroming of school?

Ik laat me inspireren door teachings uit de Kundalini Yoga, Abraham Hicks, muziek, literatuur, filosofie en in het bijzonder mijn eigen levensreis.

Ik weet niet of Heartfulness voor mij geschikt is/bij mij past?

Je mag altijd vrijblijvend contact met me opnemen om in gesprek te gaan over je vragen en twijfels. 

In onderstaande video vertel ik je meer over hoe ik tot Heartfulness ben gekomen (dit is de video van de eerste lancering van Heartfulness).

Investering