Heb je er ooit bij stilgestaan dat jouw hart het perfecte midden is tussen Moeder Aarde en Vader Universum?

En wat dit eigenlijk betekent… Het is niet je hoofd wat het midden vormt, niet je denken of je ego. Maar je hart, de plek waar je ziel leeft. En toch, gek genoeg laten we ons in het leven vaak meer leiden door ons hoofd, door al onze gedachten en het gekwebbel van ons ego. Veel meer dan dat we werkelijk intunen op onze ziel, op onze gevoelens, op wat werkelijk waar is voor ons.

De hart chakra is de middelste chakra. Dit chakra vormt de verbinding tussen de eerste drie chakra’s en de bovenste drie chakra’s. De eerste drie chakra’s worden ook wel de chakra’s van de instincten genoemd, het ‘dierlijke’ in ons. De bovenste drie chakra’s zijn de chakra’s van de intuïtie, het ‘hogere’ in ons. De eerste drie chakra’s zijn verbonden met onze passies en de bovenste drie chakra’s zijn verbonden met ons vermogen te communiceren. En de hart chakra verbind al dit met elkaar. De hart chakra zorgt ervoor dat we onze ‘engelenenergie’ naar aarde kunnen brengen en tegelijkertijd dat we onze dierlijke aardse driften kunnen transcenderen. Deze beweging van energie, omhoog en omlaag is wat er gebeurt als de Kundalini energie gaat stromen, van beneden naar boven en van boven naar beneden. Van aarde naar hemel en van hemel naar aarde.

De hart chakra laat zich voeden door de energie van Moeder Aarde. Moeder Aarde die ons altijd draagt, die er altijd is. Die altijd net zoveel kracht aan ons teruggeeft als wij aan haar geven. Moeder Aarde, die ons een gevoel van stevigheid geeft, vertrouwen, veiligheid en geborgenheid.

De hart chakra laat zich ook voeden door de energie van Vader Universum. Vader Universum met zijn allesomvattende wijsheid, altijd open voor verbinding en het delen van de Goddelijke ervaring met ons. Vader Universum die ons voorziet van inspiratie, wijsheid, impulsen in de goede richting.

Al dat verzameld zich in ons prachtige hart, om daar ervaren en gevoeld te worden. Om ons van daaruit te sturen op ons prachtige levenspad.

Gek toch eigenlijk, dat ons hoofd zo’n hoofdrol is gaan spelen…

Wil jij ook de energie van je hart meer ervaren? Meer gaan leven vanuit jouw middelpunt, die bijzondere plek in jouw waar alles samenkomt? Neem dan deel aan één van de online masterclasses. Hier kun je zien of er nieuwe masterclasses gepland staan. Ik heb ook een prachtige meditatie voor je opgenomen over Het Licht van jouw Hart, waarin ik jouw in verbinding breng met de energie van jouw hart, jouw kracht, jouw leven. Je vindt de meditatie in de winkel.

Jouw hart is het perfecte midden tussen Moeder Aarde en Vader Universum. Wauw!

❤️

Licht en liefde, Renée

Ontvang 30 dagen
SNACKS FOR THE HEART
Iedere dag een Heartful moment; makkelijk, snel, licht verteerbaar en vol liefde.
* Door op aanmelden te klikken geef ik Renée Overboom coaching toestemming mij de Snacks for the Heart en andere emails te sturen. Afmelden kan te allen tijde, eenvoudig en zonder consequenties 
close-link