~ Je bent op ieder moment iets aan het bekrachtigen ~

Een call van Sophie (van
SoV’s Choice) en een groepssessie van Dianne (van Dianne Meijer Companie) brachten een hoop in mij in beweging. Sophie vroeg ons om ons belangrijkste inzicht te delen. 

De zin die heel sterk met mij resoneerde was; je bent op ieder moment iets aan het bekrachtigen. Met deze zin in gedachten maakte ik bovenstaande tekening. Puur op gevoel, zonder er meteen verhalen van te maken. Zonder mee te gaan in de verhalen van mijn ego, want; je bent op ieder moment iets aan het bekrachtigen. Dit tekenen triggerde van alles; gedachten rondom perfectionisme, twijfel, onzekerheid, angst om een flater te slaan. Allemaal ego (of Bobo, zoals ik mijn ego tegenwoordig noem…) terwijl mijn ziel intens aan het genieten was. Als kind tekende ik ook, zonder na te denken, zonder me zorgen te maken over de uitkomst. Tekenen puur om het genot van tekenen… dat kon ik nu ook weer voelen. 

Je bent op ieder moment iets aan het bekrachtigen. 

Hier zoveel over te zeggen. Wij zijn trillende wezens. Alles bestaat uit trilling, sommige trilling kunnen we horen als geluid, andere trilling kunnen we zien, er is trilling die we kunnen voelen en er is een heel scala in trilling waar we op onbewust niveau op reageren. Hoe dan ook; alles heeft zijn eigen trilling, iedere gedachte, ieder gevoel, ieder voorwerp, ieder persoon. En wat we ook doen, we kunnen nooit niet trillen. Dus op ieder moment breng je iets de wereld in. Het maakt niet uit of je hardop iets zegt of stil bent, in beweging bent of in diepe meditatie. Vrolijk of boos, alles heeft z’n eigen trilling.

Met onze eigen trilling creëren we onze werkelijkheid. De Law of Attraction leert ons: ‘like attracts like’. Als we boosheid de wereld in sturen kunnen we onmogelijk liefde ontvangen en vice versa. Dat wat we de wereld inzenden bepaald wat we terug ontvangen en dat wat we terug ontvangen classificeren we als onze eigen realiteit. Er zijn ontelbaar veel realiteiten die tegelijkertijd naast elkaar bestaan, een heel universum zwanger aan mogelijkheden. Tijd en plaats zijn concepten bedacht door onze mind en hebben betekenis gegeven volgens de regels van onze mind. Maar in feite zijn het niet meer dan dat; concepten. En we bepalen zelf naar welke concepten we ons leven kiezen te leiden.

Ik heb nog wel eens het gevoel vast te zitten in mijn realiteit. De beleving vast te zitten in een realiteit is echter simpelweg het gevolg van het opnieuw en opnieuw uitzenden en daarmee bekrachtigen van een trilling welke we terug ontvangen en classificeren als realiteit. Hierbij moet ik denken aan een quote van Jim Fortin; ‘The universe doesn’t confront, the universe reflects.’. 

Als we de concepten van tijd en plaats los kunnen laten en onszelf kunnen open stellen voor het idee dat er meerdere realiteiten naast elkaar bestaan, dan wordt het shiften van realiteit zo simpel als iets anders uit gaan zenden.  

En dan komt de vraag; in welke realiteit wil ik leven? In de geconditioneerde en vaak vervuilde realiteit van mijn ego, waarin beperking, twijfel, angst, onzekerheid en afgescheidenheid keer op keer bekrachtigd wordt? Of wil ik leven in de realiteit van mijn ziel, waarin liefde, licht, plezier, verbondenheid, en vrijheid de trilling zijn? 

Op papier misschien zo simpel… en de vraag die zo vaak in mij opkomt; HOE dan? Een vraag vanuit het ego, het Bobo die grip wil hebben, controle en schijnzekerheid. ‘Hoe dan?’ is wat ons getoond wordt, beter de vraag; WAT dan? Bewust worden, bewust te worden van wat ik denk, hoe ik denk en veel belangrijker nog; voelen, voelen, voelen. Want de gevoelswereld is de wereld van de ziel.

Gevoelens zijn de taal van de ziel.

Ontvang 30 dagen
SNACKS FOR THE HEART
Iedere dag een Heartful moment; makkelijk, snel, licht verteerbaar en vol liefde.
* Door op aanmelden te klikken geef ik Renée Overboom coaching toestemming mij de Snacks for the Heart en andere emails te sturen. Afmelden kan te allen tijde, eenvoudig en zonder consequenties 
close-link