Mediteren werd voor mij pas echt leuk toen ik ontdekte dat er ‘oneindig’ veel manieren zijn om te mediteren. Lange tijd dacht ik dat mediteren betekende dat je urenlang in lotushouding op een kussentje moest zitten met je ogen dicht, zonder gedachten. En hoewel ik absoluut waardevolle inzichten heb opgedaan door precies dat te doen in de tijd dat ik actief Vipassana beoefende, werd voor mij de aantrekkingskracht van mediteren toch groter toen ik ook andere vormen ontdekte.

Kundalini Yoga opende voor mij daarin een hele nieuwe wereld aan mogelijkheden.

Breathwalk is de wandelmeditatie van Kundalini Yoga. Tijdens Breathwalk worden loopritme, adem, mantra en mudra op elkaar afgestemd. In het begin kan dit ingewikkeld lijken en het vraag ook wat aandacht. En dat is precies de bedoeling, door de concentratie die het vraagt krijgt je Mind een sterke focus.

Een hele fijne oefening om te doen als je merkt dat je hoofd overloopt van gedachten, als je alleen maar in cirkeltjes blijft denken of je een bepaalde gedachte of situatie maar niet los kunt laten.

Er zijn verschillende Breathwalk ‘patronen’ waarbij loopritme met verschillende soorten ademhaling en verschillende mantras gecombineerd worden met verschillende intervallen. Ieder om een eigen resultaat te bewerkstelligen. In onderstaande video introduceer ik je in een basis Breathwalk oefening welke je in principe altijd kunt toepassen. De onderdelen zijn progressief. Neem (in het begin) op z’n minst een aantal minuten de tijd per onderdeel voordat je het volgende element toevoegt. Je kunt er ook voor kiezen om dit bijvoorbeeld met intervallen toe te passen. Speel ermee en ontdek vooral wat voor jou werkt.

Zo doe je Breathwalk;
* Start met je bewust worden van de manier waarop je loopt, van je voeten die de grond raken, van je lichaam. Waar is het soepel, waar voelt je lichaam misschien stijf. Loop je ontspannen of ben je erg je best aan het doen? Wat is jouw natuurlijke tempo?
* Mantra; voeg de mantra Sa Ta Na Ma toe met iedere pas die je neemt (dit mag in deze fase hardop maar mag ook mentaal, in jezelf).
* Mudra; voeg een mudra toe met iedere pas die je neemt, synchroon met de mantra. Sa: duim+wijsvinger – Ta: duim+middelvinger – Na: duim+ringvinger – Ma: duim+pink.
* Ademhaling; adem in vier snufjes in en in vier snufjes uit synchroon met de passen die je zet, de beweging van de vingers en de mantra (die je in jezelf blijft herhalen).

Experimenteer met je bewust blijven/worden van je omgeving. Dus om je aandacht te focussen maar ook naar buiten gericht te blijven.

Veel plezier met deze breathwalk.

🚶🏻‍♀️

Veel liefs, Renée

Ontvang 30 dagen
SNACKS FOR THE HEART
Iedere dag een Heartful moment; makkelijk, snel, licht verteerbaar en vol liefde.
* Door op aanmelden te klikken geef ik Renée Overboom coaching toestemming mij de Snacks for the Heart en andere emails te sturen. Afmelden kan te allen tijde, eenvoudig en zonder consequenties 
close-link