Gisteren deed ik een prachtige meditatie in een groepssessie met Dianne Meijer. In deze meditatie maakten we contact met ons future self, ons hogere zelf, Spirit. Ons future self leeft vanuit liefde en kent geen angst. Ons future self weet wat te doen en hoe dat te doen, kent geen twijfel maar is in staat om die stip op de horizon ten allen tijden te zien. Ons future self zal daarom soms besluiten nemen die ons ‘kleine zelf’ als risicovol zou bestempelen, of die heel erg ‘out of the box’ zijn. Besluiten die ons ‘kleine zelf’ niet kan overzien en daarom angst oproepen.  

De vraag van Dianne was; naar welk zelf luister jij? Naar je future self of naar je ‘kleine zelf’. 

Luister jij naar Spirit of naar ego? Want je kleine zelf is niets anders dan je ego, die niets liever wil dan alles bij het oude laten. Niets te veranderen want ‘dan weet je tenminste wat je hebt’.

Maar als je altijd naar je ego, naar dat kleine zelf blijft luisteren, en daar ook altijd naar blijft handelen, zul je ook altijd krijgen wat je nu hebt. Prima als je tevreden bent, minder prima als je toch nog wat te wensen hebt. 

Dus voor iedereen die naar de hemel wil reiken een mooie meditatie waarmee je direct boven het ego uit kunt stijgen en verbinding kunt maken met je future self, met Spirit, met je GROOTSTE ik.

Ik wens je een hele fijne dag en ik vind het leuk als je me wilt laten weten hoe je het ervaren hebt. 

Zo doe je Ego Eradicator:
* Ga zitten in easy pose of kleermakerszit met een rechte rug en een lange rechte nek.
* Krul je vingers op naar het zachte gedeelte onder je vingers.
* Steek je duimen uit.
* Strek je armen 60 graden omhoog zodat de duimen omhoog wijzen.
* Sluit je ogen en focus op het derde oog punt; het punt tussen je wenkbrauwen.
* Start Breath of Fire (zie de uitleg voor de Breath of Fire in de video), zorg dat de focus ligt op het krachtig intrekken van de navel tijdens de uitademing, de inademing volgt vanzelf.
* Doe dit 1 – 3 minuten.
* Afronding: Adem diep in, breng de duimen naar elkaar toe en strek de vingers uit naar boven. Hou de adem even vast. Adem uit en laat de armen rustig zakken en open rustig je ogen.

Hele fijne dag, veel plezier met deze meditatie en laat je me weten hoe het voor je was?

Liefs, Renée 

Ontvang 30 dagen
SNACKS FOR THE HEART
Iedere dag een Heartful moment; makkelijk, snel, licht verteerbaar en vol liefde.
* Door op aanmelden te klikken geef ik Renée Overboom coaching toestemming mij de Snacks for the Heart en andere emails te sturen. Afmelden kan te allen tijde, eenvoudig en zonder consequenties 
close-link