Vorige week nadat ik les had gegeven kwam ik live op Instagram om deze meditatie met je te delen. Inspired action; YES. Uit m’n comfortzone; YES. Kwetsbaar; ja… ook dat.   

Terwijl ik af en toe door mijn oogleden spiekte naar het scherm of naar de tijd zag ik wat comments voorbij komen. Eén van de comments was: ‘😂😂😂’. En dat kwam heel erg bij me binnen. Ik werd uitgelachen…  

Ik schaamde me beetje, ik voelde me kwetsbaar, voelde me niet begrepen en was verontwaardigd; ‘als het niet je ding is of je begrijpt het niet, klik dan gewoon weg, maar hou je eigen ongemak voor je!’ was wat er telkens door mijn hoofd ging.  

Het duurde de hele week voordat ik de inspiratie voelde om deze post te schrijven en de meditatie met je te delen en terwijl ik me type realiseer ik me iets…  

Zoals je misschien wel weet geloof ik dat alles in je wereld een reflectie is van dat wat je zelf projecteert, zo ook deze comment natuurlijk. Alleen lukt het me to nu niet om in mezelf te zien waar dit dan vandaan zou moeten komen.  

Zoals je misschien ook wel weet ben ik samen met SoV’s Choice en een groep andere vrouwen (en één man) bezig met het leren dichter bij Spirit te komen. Om het volume van de geconditioneerde Mind omlaag te draaien waardoor Spirit beter hoorbaar wordt…  

De comments en de schaamte, de kwetsbaarheid, het niet begrepen worden en de verontwaardiging die daaruit voortkwamen zijn allemaal de manifestatie van mijn ego, van mijn vervuilde geconditioneerde Mind die het maar niets vind dat ik luister naar en handel vanuit ego.

En met dit inzicht is het voor mij zoveel makkelijker het te omarmen. Wauw! 

Dus, hierbij een mooie Kundalini meditatie To Strengthen the Inner Voice. Want als onze Mind maar met gedachten blijft vuren als een rockband met het volume op 10 dan is het onmogelijk die mooie zachte subtiele stem van de zangeres te horen.

“…the guidance of inner truth is essential. If you do not, you will have doubts. If doubts are not removed, then frustration comes in. Frustration, when not released, leads to anger. Anger then leads to destructive action either to the Self, others, or both.” ~ Yogi Bhajan

Zo doe je de meditatie To Strengthen the Inner Voice:
Deel 1
* Ga zitten in Easy Pose of in kleermakerszit met een lange rug en een lange rechte nek.
* Maak een ‘cup’ van je handen en zorg dat er een opening is tussen je pinken. Dus de topjes van de pinken en zijkant van de basis van de hand raken elkaar aan.
* Kijk in de ‘cup’ met je ogen bijna gesloten.
* Adem in 10 delen in (kleine snufjes) en bij ieder deel herhaal je in jezelf WHAAHO.
* Adem in 10 delen uit (kleine snufjes) en bij ieder deel herhaal je in jezelf GUROO
* Doe dit voor 11 minuten. Adem diep in, krachtig uit en ontspan.
Deel 2
* Breng je handen in Gyan mudra (duimen en wijsvingers tegen elkaar) en leg ze op je knieën.
* Sluit je ogen.
* Chant hardop: WHAAHO WHAAHO WHAAHO WHAAHO WHAAHO WHAAHO WHAAHO WHAAHO GUROO GUROO GUROO GUROO GUROO GUROO GUROO GUROO
* Doe dit voor 5 tot 11 minuten. Adem diep in, hou de adem even vast. Adem uit, ontspan en open rustig je ogen.

Ik wens je een mooie dag met veel guidance vanuit je inner voice. Laat je en berichtje achter om me te laten weten hoe je de meditatie ervaren hebt?

Wahe Guru, Renée

 

Ontvang 30 dagen
SNACKS FOR THE HEART
Iedere dag een Heartful moment; makkelijk, snel, licht verteerbaar en vol liefde.
* Door op aanmelden te klikken geef ik Renée Overboom coaching toestemming mij de Snacks for the Heart en andere emails te sturen. Afmelden kan te allen tijde, eenvoudig en zonder consequenties 
close-link