Mijn Heldenverhaal

Er was eens een meisje die voelde dat ze iets van betekenis te doen had in haar leven. Ze kon haar vinger er niet opleggen wat precies maar ze wist dat ze hier is om een impact te maken.

Jarenlang was ze op zoek. Ze deed studies, volgde cursussen en had een aantal verschillende banen. Maar niets had de gouden glans van de belofte van betekenis te zijn en de impact te maken die ze altijd al zo sterk had gevoeld.

Maar het meisje had een groot en moedig hart en gaf nooit op. Toen ze het buiten zichzelf niet meer kon vinden besloot ze op zoek te gaan in zichzelf. Dit was voor het meisje absoltuut de ‘road less travelled’. Om werkelijk haar droom om van betekenis te zijn te kunnen leven moest het meisje heel wat angsten en obstakels overwinnen. Het meisje moest haar grootste angsten onder ogen komen, Kijken naar haar oordelen en patronen en helemaal afdalen tot in het diepst van haar ziel. Uit haar hoofd komen en alles voelen, alles binnen laten komen.

Om daar te ontdekken dat ze niet bang hoeft te zijn voor haar angsten. Om van daaruit werkelijke liefde te ontdekken.

Ze ontdekte dat ze zoveel meer is dan alleen haar fysieke lichaam of haar mind. Dat ze zoveel meer is dan de waarde die ze ontleent aan wat anderen van haar vinden en hoeveel anderen van haar houden. Ze ontdekte dat de essentie van haar zijn, haar waarde en haar bezieling te vinden zijn in haar eigen hart.

Dit jaar startte het meisje met Heartfulness omdat ze zich realiseerde dat het herstellen van de verbinding met haar hart het belangrijkste is wat haar te doen staat. Dat dit de weg is waarlangs ze werkelijk van betekenis kan zijn en ze van daaruit duizenden anderen zou gaan inspireren en begeleiden terug naar hun eigen hart.

Heartfulness werd een wereldwijde movement van vrouwen, mannen en kinderen die kiezen voor een leven vanuit verbinding, liefde en kracht.

De wereld werd liefdevoller, vrediger en authentieker. Het leek wel alsof iedereen die de weg terug naar z’n hart had gevonden een warmte en een licht uitstraalden die een verlangen aanwakkerde in iedereen die met ze in aanraking komt.

Het gevoel van liefde en eigenwaarde van het meisje groeiden en groeiden. En niet omdat er meer mensen van haar gingen houden, maar omdat ze, meer en meer en meer van zichzelf mocht gaan houden, met heel haar hart.

❤️

Ik ging met Sophie van Sovschoice in gesprek naar aanleiding van mijn heldenverhaal.

Het was een mooi en inspirerend gesprek waarin we het hebben over het volgen van impulsen, rust en stilte creëren om je intuïtie te kunnen horen en jezelf te kunnen blijven voelen.

Mijn belangrijkste vraag ging over het gevoel dat ik de ander nog niet zoveel te bieden heb zolang ik het zelf allemaal nog niet uitgepuzzeld heb. Over de neiging om voor mezelf andere maatstaven te gebruiken dan voor anderen en altijd oordelen te hebben over mijn eigen pad en proces.

We hebben het over doen wat je ‘moet’ doen en jezelf niet afhankelijk maken van iets of iemand anders, inclusief het universum en signs. Het activeren van inspired action en het in balans brengen van yin en yang.

Je kunt het gesprek hieronder bekijken. Veel kijkplezier en ik ben benieuwd wat jouw belangrijkste inzicht is.

Ontvang 30 dagen
SNACKS FOR THE HEART
Iedere dag een Heartful moment; makkelijk, snel, licht verteerbaar en vol liefde.
* Door op aanmelden te klikken geef ik Renée Overboom coaching toestemming mij de Snacks for the Heart en andere emails te sturen. Afmelden kan te allen tijde, eenvoudig en zonder consequenties 
close-link