Mijn man en ik werden jarenlang omschreven als hemel en aarde. Hij zou hemel zijn (de dromer, altijd met zijn hoofd in de wolken) en ik zou aarde zijn (met beide voetjes op de grond en nuchter). Hij zou zeggen dat het tegenwoordig omgedraaid is, ik denk dat we nu beiden meer geaard zijn en dat onze ‘ongeaardheid’ zich gewoon op verschillende manieren manifesteerde.  

Ik herinner me dat ik jaren geleden naar een haptonoom ging en dat ik daar op de bank bijna een soort van uit mezelf trad. Ik kon dat ook hebben als ik liggend mediteerde, dan was het alsof ik boven mezelf uit ging zweven. Nu pas realiseer ik me dat dit kwam door het gebrek aan aarde, gebrek aan geaardheid. Dus ook ik stond eigenlijk lange tijd niet echt met m’n voetjes op de grond.  

Misschien klinkt dit je allemaal bekend in de oren… maar misschien denk je ook ‘aarden’, waar heb je het over? Wat is ‘aarden’ en hoe doe je dat?
Daadwerkelijk contact met de aarde, bewust contact met de aarde, de aarde voelen. Allemaal waardevol, zeker. Maar daadwerkelijk aarden gaat denk ik verder dan dat. Daadwerkelijk aarden betekent volledig op aarde komen. Volledig in je lichaam durven zijn, alles durven voelen, alles kunnen ervaren. Helemaal aanwezig zijn. Ja zeggen tegen dit leven op aarde met alles wat daar bij hoort. Het licht en het duister.  

Want alleen vanuit die aanwezigheid, vanuit een geaardheid kun je je bezig houden met ‘spirituele’ of mystieke dingen. Spiritualiteit zonder aarde is alleen maar zweven. 

Gister had ik een enorme aha-moment. Ik luister graag en regelmatig naar Abraham Hicks en Abraham spreekt veel over de Law of Attraction (waarover binnenkort een video) en non-resistence. Abraham stelt dat het universum al onze wensen in vervulling brengt (de Law of Attraction) en het enige wat wij hoeven doen is geen weerstand te bieden aan de manifestatie van onze wensen. Een concreet voorbeeld; als je meer geld wilt zal het universum alles doen om meer geld naar je te brengen. Maar als jij je vervolgens alleen maar focust op de afwezigheid van geld dan zorgt deze focus voor een weerstand tegen het daadwerkelijk ontvangen van geld. Zie het als proberen stroomopwaarts te zwemmen, het kost een stuk meer tijd en energie om daadwerkelijk op je eindbestemming te komen.  

Ik realiseerde me dus dat het met ‘aarden’ eigenlijk precies hetzelfde werkt. Want de oplettende lezer zal misschien denken; de 7 Universal Laws… the Law of Gravity hoort daar toch niet bij? Klopt, maar niettemin een universele natuurwet en een hele waardevolle.

De zwaartekracht houdt ons op de aarde. Als we een bal omhoog gooien dan kunnen we er niet voor kiezen om de zwaartekracht in te zetten of niet. Nee, zwaartekracht werkt altijd en de bal zal naar beneden vallen. Als we ’s ochtend opstaan hebben we niet de keuze om te zeggen; ‘weet je wat, vandaag blijf ik liever zweven’… nee, er is altijd een neerwaartse druk naar de aarde toe. Onder je voeten, onder je billen, op je rug, je hoofd, het maakt niet uit, er is altijd een deel van ons lichaam wat ergens op naar beneden duwt.

En dat is dus niet voor niets, de Law of Gravity helpt ons om te aarden. Om helemaal hier aanwezig te kunnen zijn, om helemaal in ons lichaam te kunnen zakken. Om ervoor te zorgen dat we niet wegzweven in onze ideeën, dromen, filosofiën of fantasiën. En het enige wat wij dus hoeven te doen om goed geaard te zijn is hier geen weerstand tegen bieden. Ons overgeven en met de flow van het leven mee laten gaan. Easy as that. En je voetjes daadwerkelijk op de grond voelen kan zeker helpen 😉.

Licht en liefde, Renée

Ontvang 30 dagen
SNACKS FOR THE HEART
Iedere dag een Heartful moment; makkelijk, snel, licht verteerbaar en vol liefde.
* Door op aanmelden te klikken geef ik Renée Overboom coaching toestemming mij de Snacks for the Heart en andere emails te sturen. Afmelden kan te allen tijde, eenvoudig en zonder consequenties 
close-link