Ik nam deze video een aantal dagen geleden al op en plaatste hem ook op IGTV en op YouTube alleen met de warmte en de vakantie van de kinderen duurt het toch net even wat langer om al mijn content ook hier te plaatsen…

In de onderstaande video bespreek ik The Law of Rhythm. Zoals ik in een vorige post al aangaf zit er geen hiërarchische volgorde in de Universal Laws. Iedere Law is als een gelijk deel van het geheel en speelt zijn eigen unieke rol in het geheel. Een beetje zoals wij mensen ieder ons eigen unieke rol spelen in het universum. Wij allen, niemand uitgesloten, zijn ook een onmisbaar deel in het geheel. Zonder meer of minder te zijn dan ieder ander deel.

The Law of Rhythm stelt dat alles een natuurlijk ritme heeft en dat dit ritme een wetmatigheid is. Dit betekent dat op de dag altijd de nacht moet volgen en op de nacht altijd de dag zal volgen. Op eb zal altijd vloed volgen en vervolgens weer eb komen. Na waken komt altijd slapen waarna we weer kunnen waken.

En hoewel dit voor natuurlijke processen als dag en nacht of eb en vloed vaak als heel vanzelfsprekend wordt aangenomen is er nog wel eens te neiging om deze zelfde wet binnen onszelf tegen te werken. Bijvoorbeeld door geen gehoor te geven aan het natuurlijke ritme van wakker zijn en slapen, het natuurlijke ritme van eten en verteren of het natuurlijke ritme van naar buiten gericht zijn en verstilling opzoeken.

Als je niet goed afgestemd bent op de Law of Rhythm dan maak je als het ware niet efficiënt gebruik van de energie die je tot je beschikking hebt. Het is als tegen de stroom in proberen te zwemmen of de roltrap omlaag nemen om boven te komen. Het kost energie in plaats van dat het energie oplevert en zal dus leiden tot uitputting, fysiek, mentaal en emotioneel.

In onderstaande video vertel ik je meer over The Law of Rhythm. Ik ben heel benieuwd of jij je bewust ben van de natuurlijke ritmes in je leven en hoe jij hiermee omgaat. Laat je het weten in de reacties?

🌊

Liefs, Renée

 

Ontvang 30 dagen
SNACKS FOR THE HEART
Iedere dag een Heartful moment; makkelijk, snel, licht verteerbaar en vol liefde.
* Door op aanmelden te klikken geef ik Renée Overboom coaching toestemming mij de Snacks for the Heart en andere emails te sturen. Afmelden kan te allen tijde, eenvoudig en zonder consequenties 
close-link