~ Wat laat jij groeien uit je hart? ~

Alles wat je aandacht geeft groeit.

Ik moet denken aan het een experiment wat ik eens zag met gekookte rijst. In het experiment waren er drie bakjes met gekookte rijst. Het eerste bakje had het label ‘liefde’, het tweede bakje had het label ‘haat’ en het derde bakje had geen label en werd genegeerd. Na een aantal dagen was er een groot verschil tussen de rijst in de verschillende bakjes. Het bakje met het label ‘haat’ was (naar verwachting) snel beschimmeld terwijl het bakje met het label ‘liefde’ veel langer goed bleef. Wat mij echter verraste was dat het bakje zonder label, wat dus volledig genegeerd werd, meer schimmel had dan het bakje met het label ‘haat’. Geen aandacht heeft dus blijkbaar nog een sterker effect dan negatieve aandacht…

Als je iets wil laten groeien, heeft het aandacht nodig, als je iets wilt laten bloeien heeft het liefdevolle aandacht nodig.

Stel nou, jouw hart zou een tuin zijn… Hoe zou deze er dan uitzien? Zou het een weelderige bloemenzee zijn, een strak gemaaid gazon met nette perkjes… Zou het vol met onkruid staan of helemaal geplaveid… Of misschien wel een moestuin?

Wat jij laat groeien uit je hart, de liefdevolle aandacht die jij richt, is bepalend voor de uitkomst.

Alles wat je verwaarloosd zal overwoekerd worden, alles wat je haat zal ziek worden.

Je hart is een voedingsbodem, een bron van wat het ook is wat jij wilt laten groeien. Maar alleen als jouw hart een grond van liefde is, kan liefde groeien.

❤️

Ontvang 30 dagen
SNACKS FOR THE HEART
Iedere dag een Heartful moment; makkelijk, snel, licht verteerbaar en vol liefde.
* Door op aanmelden te klikken geef ik Renée Overboom coaching toestemming mij de Snacks for the Heart en andere emails te sturen. Afmelden kan te allen tijde, eenvoudig en zonder consequenties 
close-link