~ What do you choose? ~

Afgelopen donderdag deed ik mee aan een volle maan meditatie en healing van SoV’s Choice en Jennifers Healingpraktijk.

Tijdens de meditatie leidde Rose (de Source Energy van Sophie) ons naar angst. Doodsangst… Om te voelen, hoe voelt dit? Waar voel je dit in je lichaam? Welke sensaties brengt dit mee? Mijn keel kneep samen, mijn buik verkrampte, mijn hart ging sneller kloppen…
Niet lang daarna werden we uitgenodigd helemaal te verdrinken in het gevoel van liefde. Om ook dit ten volle te voelen. Hoe voelt dit? Waar voel je dit in je lichaam? Welke sensaties brengt dit mee? En tot mijn verbazing voelde ik ook nu mijn keel samen knijpen, mijn buik verkrampen, en begon mijn hart sneller te kloppen…

De eerste keer dat mijn keel samen kneep, mijn buik verkrampte en mijn hart sneller ging kloppen ervoer ik angst en toen even later precies dezelfde sensaties voelde, ervoer ik liefde. Hmmm.

Angst en liefde zijn niets anders dan een andere kant van precies dezelfde medaille. Waar angst is, is ook altijd liefde te vinden. Je hoeft alleen maar de medaille om te draaien. Het is namelijk niet voorgeschreven welk label een ervaring zou moeten krijgen. Het ligt niet vast dat iedere ervaring X een angstige ervaring is en iedere ervaring Y een liefdevolle ervaring is. De wereld, het leven en onze ervaringen zijn niet zwart wit… Ze zijn ook niet allemaal grijs, maar ze veranderen constant van kleur, van dichtheid en van vibratie. Hoe zou het anders kunnen dat mensen kunnen genieten van dingen als bungeejumpen, stier rijden of formule 1 racen terwijl dit bij veel mensen doodsangsten oproept.

Liefde en angst zijn gelijk aanwezig, de vraag is waar jij op intuned. Welk gevoel kies jij te voelen? Welke kant van de medaille wil jij naar boven draaien. Dit lijkt misschien een zot idee als je een doodsangst situatie indenkt, maar toch is het zo simpel. Ook als je aan de rand van een afgrond staat kun je zelf kiezen wel label je hier op plakt. Je lichamelijke sensaties zijn namelijk identiek.

Dit inzicht geeft mij ruimte, lucht…, om een switch te maken in een situatie die angst in mij oproept. Om te weten dat angst slechts een vibratie is, een perceptie van de werkelijkheid. En dat ik het vermogen heb om deze te veranderen.

Dus;

What do you choose? 

Angst

of

Liefde?

❤️✨

Licht en liefde, Renée

Ontvang 30 dagen
SNACKS FOR THE HEART
Iedere dag een Heartful moment; makkelijk, snel, licht verteerbaar en vol liefde.
* Door op aanmelden te klikken geef ik Renée Overboom coaching toestemming mij de Snacks for the Heart en andere emails te sturen. Afmelden kan te allen tijde, eenvoudig en zonder consequenties 
close-link