Mijn verhaal

Mijn naam is Renée.

Mijn leven begon 35 jaar geleden in de Achterhoek, maar mijn verhaal begint al voor mijn geboorte. Ik ben geboren 8 maanden nadat mijn vader zichzelf van het leven heeft beroofd. Toen ik een jaar oud was ben ik met mijn moeder naar Limburg verhuisd waar ik ben opgegroeid. De twee vrouwen waar mijn moeder langdurige relaties mee had waren mijn tweede (en derde) moeder.

Op mijn achttiende zei ik; ‘Ik voel dat ik iets van betekenis te doen heb’, maar ik had toen nog geen idee wat dit dan zou zijn. Ik ging studeren in Utrecht aan de Universiteit voor Humanistiek. ‘De mooiste studie is de mens’ is de slogan van deze studie en dat wekte mijn interesse. Terugkijkend denk ik dat ik voor deze studie heb gekozen omdat ik mezelf en mijn moeder wilde leren begrijpen… en ik hoopte ooit mijn moeder te kunnen helpen.

Humanistiek heeft mij gevormd. Tijdens mijn Master Geestelijke Begeleiding grapte ik weleens; ‘Of ik ben heel erg goed of de opleiding stelt niets voor… en ik kies maar voor het eerste’. Die opmerking kwam niet voort uit arrogantie, die opmerking die laat zien hoe de humanistische denkwijze zo deel van mij was geworden dat het niet eens meer voelde als iets wat me aangeleerd was. Later bleek dat dit pas het begin was van een lange reis op zoek naar mezelf, op zoek naar wie ik werkelijk ben en op zoek naar mijn eigen plek in de wereld.

Ik ging relaties aan. Ik beëindigde relaties. Ik kreeg twee kinderen en trouwde. Ik volgde een coach-opleiding, reiki cursussen, meditatiecursussen, ging Essentrics les geven (gewoon omdat ik het leuk vond maar ook omdat ik gefascineerd was over hoe het lichaam op een gezonde manier te bewegen), volgde een Plantbased Nutrition training (opnieuw omdat ik het leuk vond maar ook omdat ik het interessant vond om te leren hoe het lichaam op een gezonde manier te voeden), deed de Kundalini Yoga teacher training, ging Ayahuasca drinken, volgde talloze online trainingen waaronder de Spirit Junkie Masterclass van Gabby Bernstein, The Ascension Academy van Brianna Rose en de Dream Academy van Sovschoice. Allemaal in de hoop te ontdekken wat waar is, wie ik ben en wat het is dat ik hier kom doen… allemaal om betekenis te vinden.

Stapje voor stapje ontdekte ik dat het gaat om thuiskomen. Thuiskomen bij mezelf, in mijn eigen hart.

Als dochter van een vader die zelfmoord pleegde voor mijn geboorte en een moeder die altijd erg gesloten was, heb ik nooit geleerd hoe ik met gevoelens moest omgaan. Als kind voelde ik van alles maar ik dacht dat het de bedoeling was om deze gevoelens in te slikken, weg te stoppen en te negeren. En zo ben ik langzaam mezelf compleet kwijtgeraakt, het contact met mijn eigen hart kwijtgeraakt.

Mijn levensreis gaat over het terugvinden van dit contact, het weer leren voelen en mijn hart leidend laten zijn in mijn leven. En dat is een enorme uitdaging want met alle dingen die ik heb gedaan is mijn mind heel sterk geworden. Ik weet een hoop, maar weten is niet hetzelfde als begrijpen, niet hetzelfde als daadwerkelijk doorleven.

Ik geloof dat ik hiermee ontdekt heb welke betekenis ik heb. Ik mag het verhaal vertellen van het terugvinden van mijn hart, met vallen en opstaan. Soms kwetsbaar, soms rauw, soms lief, soms met volle kracht. Omdat jij misschien ook wel iemand bent die ergens along the way haar hart is kwijtgeraakt. Omdat jij misschien ook wel iemand bent die altijd meteen in haar hoofd schiet als iets zich aandient. En omdat jij misschien ook op zoek bent naar de manier waarop jij van betekenis bent in de wereld.

Ik ben blij dat je er bent.

❤️✨

Renée

 

Ontvang 30 dagen
SNACKS FOR THE HEART
Iedere dag een Heartful moment; makkelijk, snel, licht verteerbaar en vol liefde.
AANMELDEN
* Door op aanmelden te klikken geef ik Renée Overboom coaching toestemming mij de Snacks for the Heart en andere emails te sturen. Afmelden kan te allen tijde, eenvoudig en zonder consequenties ❤️
close-link